MAAK BEZWAAR bij PROVINCIALE STATEN en de Gemeente en ARRIVA

De enige streekbus van Arriva, die door de dorpen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord rijdt, gaat vanaf medio december 2019 (bij aanvang nieuwe dienstregeling) niet meer door het dorp St. Willebrord, niet meer door Sprundel en niet meer langs het Munnikenheide college in Rucphen rijden. De 5 haltes verdwijnen eind 2019.

Arriva bussen gaan dan stoppen bij voormalig RICO buiten het dorp, op de doorgaande weg. Dat is toch onacceptabel. Dat betekent dat bewoners die met de bus reizen tot meer dan een half uur, wel 40 minuten moeten lopen naar de bushalte. Dat kan toch echt niet.

Minder validen, scholieren, studenten, oudere mensen, mensen zonder auto, asielzoekers maken gebruik van het openbaar vervoer omdat ze hiervan afhankelijk zijn.

Haltes midden in het dorp, door het dorp heen, is de meest klantvriendelijke oplossing, zoals het altijd was. Dat is voor iedereen lopend bereikbaar. Bij een streekschool hoort toch een bushalte te zijn, zodat scholieren naar hun school kunnen gaan met de bus.

Natuurlijk kan je je fiets bij de halte neerzetten, maar niet iedereen kan fietsen, of heeft een fiets. En het risico dat je fiets gestolen wordt op deze afgelegen nieuwe halteplek is groter dan voorheen toen een fiets midden in het dorp stond.

Wij willen dat de streekbus de halte bij Munnikenheide college, Sprundel en alle 3 haltes in St. Willebrord blijven bestaan !!!

De huurdersvereniging maakt bezwaar. Maak ook bezwaar !! en ga naar de Website van Provinciale staten en Arriva, en de Gemeente Rucphen.

De streekbus heeft altijd door de dorpen gereden. En is de ENIGE manier voor veel mensen om zich te vervoeren.

De reistijd van de bus zal een paar minuten schelen. De reistijd door het dorp St. Willebrord is maar 4 minuten. Terwijl in Etten Leur om de halte VOSDONK te bereiken onnodig een extra rondje om de grote rotonde bij en wachttijd is ingecalculeerd. Dat rondje in Etten-Leur om de grootste rotonde kost onnodig veel tijd. Daarna rijdt de bus de andere kant op dan zijn route, om de halte Vosdonk aan te doen. Door die halte te verplaatsen langs de te rijden route valt tijdswinst te behalen.

Als de halte Vosdonk verplaatst zou worden naar een nieuwe halte voor bedrijf Thetford, (daar is ruimte genoeg om een ruime halte te maken), kan de bus gelijk doorrijden naar het centrum van Etten-Leur. Daar is een logische tijdswinst te halen. NIET in de gemeente Rucphen, waar veel mensen in de dorpen afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

  • Ga naar de website van Provinciale staten en maak bezwaar tegen de nieuwe busroute van lijn 312, die de dorpen St Willebrord, Sprundel en het Munnikenheidecollege vanaf december 2019 niet meer aan doet.
  • Je kunt ook een korte brief aan de gemeente Rucphen sturen of via de website.
  • En op de website van Arriva een klacht achterlaten.

MAAK BEZWAAR. Laat van u horen !

Des te meer bezwaar en klachten, des te groter de kans dat er iets gaat gebeuren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws